Voordelen van een computerbril

Een computerbril is een bril die speciaal ontworpen is om het licht van een computermonitor te verminderen. Dit kan helpen met het voorkomen van hoofdpijn en oogirritatie. Computer brillen zijn ook bedekt met een speciale coating om reflecties van de monitor te verminderen.

Wat is een computerbril?

Een computerbril verschilt van een gewone bril omdat hij speciaal is gemaakt om de belasting van de ogen bij het werken met een computer te verminderen.

Een computerbril kan helpen met het voorkomen van hoofdpijn en oogirritatie. De speciale coating op de computerbril zorgt ervoor dat er minder reflecties van de monitor zichtbaar zijn. Dit maakt het makkelijker om naar de monitor te kijken en vermindert de kans op hoofdpijn of oogirritatie. Computer brillen zijn daarom een goede optie voor mensen die veel tijd achter de computer doorbrengen.

Waarom een computerbril gebruiken?

De gemiddelde persoon werkt ongeveer acht uur per dag achter een computer. Deze lange werkuren maken ons vatbaarder voor problemen met ons gezichtsvermogen. En helaas zijn we eraan gewend geraakt dat onze ogen aan het eind van de werkdag moe en geïrriteerd aanvoelen.

De antireflecterende coating op computerbrillen helpt de schittering te verminderen die van het scherm en het licht van het apparaat afkomt. De kleurschakering van het glas is ook een functie die helpt het contrast van het scherm te verhogen zonder het te hard te maken voor uw ogen.
Soorten lenzen

De meeste computers bevinden zich op een afstand van 50 tot 60 centimeter van de ogen van de gebruiker, en dit wordt beschouwd als de tussenliggende zone. Maar net als bij een gewone bril zijn niet ieders ogen in elke zone hetzelfde.

Er zijn verschillende glazen die bij een computerbril worden aangeboden:

Voordelen van het dragen van een computerbril

Niemand geniet van vermoeide ogen, wazig zicht of constante computerhoofdpijn. Minder schittering, meer contrast en langer naar het scherm kunnen kijken zijn voordelen van een computerbril.

Op de werkplek vinden we het soms nodig om over onze bril heen te kijken of dichter naar de computer toe te leunen om het scherm beter te kunnen lezen. Maar we weten allemaal dat dit niet helpt. Een computerbril zorgt voor helderder zicht, waardoor u uw rug en nek minder hoeft te belasten.